sábado, 26 de abril de 2008

Corazón, corazón


Deu ser perquè ahir era divendres i arribem cansats a casa que els editors d’informatius creuen que tenim la necessitat que ens expliquin banalitats. El cas és que ahir al informatiu vespre de TV3 van donar una notícia bàsica per la població catalana. Amb els seu somriure lluent en Ramon Pellicer ens va anunciar que la cantant Amy Winehouse havia estat detinguda per una suposada agressió. Em vaig quedar esmaperduda davant de tan gran catàstrofe. Jo estava esperant que aparegués la Igartiburu amb la seva cabellera lluent per tranquil·litzar-me amb un “ buenas noches, corazones”. La desitjada compareixença no va arribar. No m’havia equivocat, estava veient el “Telenotícies vespre”.
Què està passant? Fins a on arriba la meva memòria TV3 no ha donat mai cabuda a aquest tipus d’informacions més pròpies d’un magazine de mitja tarda. Que jo sàpiga els informatius de la televisió pública catalana mai han tingut una secció dedicada a parlar dels afers íntims de persones més o menys conegudes. És a dir, que si hem d’ubicar aquesta noticia en algun apartat de d’informatiu hauria de ser el de Cultura i Oci. Bé, ja sabem que la definició de cultura és fluctuant.

Aquest matí he buscat la notícia a La Vanguardia. Evidentment es troba situada a la secció “Gente” del quadernet “Vivir”. Junt a la noticia de la Winehouse hi ha la noticia de la rutilant reaparició de la Gwyneth Paltrow a l’estrena d’ "Iron Man" i la condemna de Wesley Snipes de tres anys de presó. Totes tres noticies venen signades per agències però només van escollir la de Winehouse per aparèixer a l’informatiu. Per què? Segurament perquè dóna més morbo posar imatges de una noia totalment col·locada perseguida per les càmeres que parlar de les sabates de la Paltrow. Les imatges de Amy Winehouse eren ideals per un “salsa Rosa”. Una mostra més de la tendència a l’entreteniment mal entès a els formats informatius.